Beyond.pl přináší Microsoft Azure do východní Evropy

beyond.pl

Polská společnost Beyond.pl se stane prvním operátorem datových center, který nabídne cloudové služby založené na platformě Microsoft Azure Stack ve střední a východní Evropě.

Zákazníci v datovém centru 2 v Poznani budou mít možnost využívat stejné služby, které jsou nabízeny jako součást veřejného Azure cloudu dodávaného z místního zařízení a plně v souladu s evropskými pravidly pro ukládání dat.

Samotná společnost Microsoft v současné době provozuje 36 veřejných cloudových oblastí, ale žádná z nich není ve východní Evropě.

Společnost Beyond.pl byla založena v roce 2005 jako jedna z prvních provozovatelů datových center s neutrálním provozem v Polsku a v roce 2007 otevřela své první zařízení. Společnost provozuje v Poznani dvě datová centra s celkovou rozlohou 12 800 metrů čtverečních, která nabízí kolokační, soukromé, veřejné a hybridní cloudové služby.

Společnost Microsoft uvedla v loňském roce produkt Azure Stack jako rozšíření aplikace Microsoft Azure, která může být nasazena v jakémkoli datovém centru.

Jedná se o předem integrovanou hardwarovou platformu, která kombinuje cloudový software od společnosti Microsoft s certifikovanými IT komponentami dodávanými partnery jako Dell, EMC, HPE, Lenovo, Cisco a Huawei.

Azure Stack se opírá o stejné API rozhraní, nástroje a procesy, na kterých běží Microsoft business cloud, zjednodušují vytváření hybridních cloudových architektur a zajišťují konzistenci v místních prostředích, kolokaci a cloudovém prostředí.

„Spolupráce s Beyond.pl dala společnosti Microsoft Azure polský pas. Naši zákazníci mají nyní záruku, že jejich relevantní klíčová data budou zpracovávána lokálně v polském datovém centru,“ uvedl Paweł Jakubik, cloud-based digital transformation Lead pro Microsoft Poland.

„Současně budou moci využívat plný výpočetní výkon a globální balíček Microsoft Azure. To představuje důležitý krok směrem k ještě širšímu přístupu místních firem k Azure Cloud a příslibem dalších řešení, která splní požadavky zákazníků z Polska. “

Beyond.pl začne nabízet služby Azure Stack ve druhém čtvrtletí roku.

RV

Zdroj: datacenterdynamics.com

Související články

Leave a Comment