IBM Cloud nabízí AMD Epyc v bare-metal serverech

Epyc 7642 dual socket bare metal server

IBM Cloud nyní nabízí na svých bare-metal serverech čipy AMD Epyc druhé generace. Servery se v současné době rozšiřují napříč datovými centry IBM v regionech Severní Ameriky, Evropy a Asie a Tichomoří.

Bare-metal dual socket server Epyc 7642 obsahuje 96 CPU jader na platformě, se základní taktovací frekvencí 2,3 GHz a zvýšením až na 3,3 GHz. Servery mají 8 paměťových kanálů na socket, podporu až 4 TB paměťové konfigurace a až 24 lokálních úložních jednotek.

„S těmito novými procesory můžeme klientům IBM Cloud nabídnout větší výběr a flexibilitu při výběru platformy, která je nejvhodnější pro uspokojení potřeb dnešních nejnáročnějších pracovních vytížení,“ uvedl Satinder Sethi, generální ředitel služby IBM Cloud Infrastructure Services.

Forrest Norrod, SVP a GM datových center a vestavěných řešení v AMD, dodal: „Procesory AMD Epyc 2. generace dodávají poskytovatelům cloudu jádra, škálovatelnost a propustnost pro kritická pracovní zatížení.“

Po letech úspěchu s řadou procesorů x86 se společnosti AMD od zavedení její procesorové řady Epyc podařilo zaznamenat velké vítězství u zákazníků a získat podíl na trhu od konkurenční společnosti Intel.

První generací Epyc byla série 7001, zatímco nové procesory Rome Epyc byly spuštěny ve 3. čtvrtletí loňského roku. Procesory třetí generace „Milan“ Epyc jsou na cestě a budou představeny ve druhé polovině letošního roku.

V posledním čtvrtletní výnosy společnosti AMD meziročně vzrostly o 49,9 procenta na 2,13 miliardy USD.

Zdroj: datacenterdynamics.com

Související články

Leave a Comment